God design er viktig

digital-design_359240399

God design er ikke noe som har dukket opp i nyere tid. Arkitekter og byggmestere har alltid vært opptatt av god design, derfor finnes det arkitektoniske mesterverk over hele verden. Bygninger ble ikke bare laget for å være brukervennlige, det ble også lagt stor vekt på skjønnhet, og ikke minst varighet. Interiøret har også vært gjenstand for ulik formgivning gjennom årtusenene. I dag er det mange som setter pris på gamle møbler, så god design har ingen holdbarhetsdato. Antikviteter kan faktisk være mer kostbare enn nye, masseproduserte møbler.

Digital design

I dag foregår stadig mer på nettet, og også her er god design viktig. Det viktigste med en nettside er at den må være brukervennlig. Er den ikke det, kommer leserne raskt til å gi opp siden, og heller oppsøke en konkurrerende side. Så for å sikre seg flest mulig brukere, satser nettsidene stort på god design. I tillegg til brukervennlighet, legges det også vekt på fine farger og innbydende bilder, men uten at man lesser altfor mye informasjon inn på samme side.

Lag en god nettside

For å lage en god nettside, må man finne en fin balansegang mellom for mye og for lite informasjon. Design er også viktig i spill, for eksempel casinospill på nettet, som er utformet slik at spillerne enkelt forstår hvordan spillene fungerer. I tillegg må spilleautomater og bordspill ha en tiltalende design som retter seg mot ulike grupper av mennesker. Det verste en spillutvikler kan gjøre, er å lage et spill som er vanskelig å forstå og har dårlig design. Da kommer ingen til å spille spillet.

Design i framtiden

I framtiden er det kanskje forbrukerne selv som velger design på møbler og klær. Når 3D-printere blir mer vanlige, kan man kanskje skrive ut slike ting selv, og dermed få helt unike klær og gjenstander i hjemmet.