Norsk Skulpturbiennale

Siden 2000 har Norsk Billedhoggerforening arrangert Norsk Skulpturbiennale, som er (slik det fremgår av navnet) en utstilling hvert andre år for tredimensjonal kunst. Både kunstnere bosatt i Norge og norske kunstnere i utlandet kan sende inn bidrag, og juryen består vanligvis av to representanter fra Norsk Billedhoggerforening, to representanter fra Vigeland-museet, samt en kurator. Utstillingen blir sett på som den viktigste utstillingen innenfor tredimensjonal kunst som vises i Norge, og benytter seg som regel av Vigeland-museet som arena.

Skulpturbiennalen 2013 ble bl.a. rost av Aftenpostens anmelder Lotte Sandberg, og hadde tittelen Over bekken etter vann. Den gang deltok 38 kunstnere med tilsammen 36 prosjekter, og arbeidene ble vist inne i på Vigeland-museet, på området rundt museet og i Frognerparken.

Norsk Skulpturbiennale velger ut prosjekter til utstillingen som alle er innenfor det tredimensjonal feltet, men representerer samtidig et stort mangfold av uttrykksformer. Norsk Skulpturbiennale 2015 hadde søknadsfrist 31. august 2014, og vil bli vist i Vigeland-museet fra oktober 2015 til januar 2016. Juryen denne gangen består av biennalens kurator Anne Szefer Karlsen, som tidligere ledet Hordaland kunstsenter og som var medkurator for LIAF 2013. Videre er Istvan Lisztes og Pierre Lionel Matte, begge fra Norsk Billedhoggerforening samt Vigeland-museets egen Guri Skuggen med når vinneren skal kåres.